reklama

Tohle zjednoduší situaci: přehledný jídelníček na pět dní. Dá se vzít i s sebou

Oběd: Parmazánové rizoto (4 porce)

Ingredience

  • 400 g rýže (arborio je ideální)
  • 200 g kuřecí prsa
  • 40 g parmezán
  • 1200 ml kuřecí bujon
  • 1 x cibule (1 cibule = cca 80 g)
  • 50 g máslo
  • 5 g sůl (špetka)
  • 200 ml smetana na vaření

Postup

  1. Začneme tím, že si na másle opražíme cibuli na kostky dokud nezesklovatí. 
  2. Poté k ní přidáme rýži, kterou takto osmahneme 2-3 minuty.
  3. Postupně pak rýži zaléváme bujonem a rýži mícháme. 
  4. Přibližně po 10 minutách vaření přidejte do směsi polovinu parmezánu a míchejte dál, až je rýže měkká. 
  5. Nakonec přidejte ještě plátek másla a zbytek parmezánu.
  6. Rizoto má být krémové, rýže ještě natáhne vodu, takže se nebojte, pokud to bude tekutější. Ideální je pak po dovaření ještě klidně 5 minut počkat, aby se to usadilo. 
  7. Přidáme ještě kuřecí maso. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky a na trošce oleje je osmahněte a v průběhu osolte.
  8. Vmíchejte je k rýži ke konci vaření.  

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama