Kuřecí kostičky osmahněte na trošce olivového oleje, trochu posolte, a když už je maso téměř hotové, přidejte na přihřátí i nakrájené chorizo. Jelikož je chorizo samo o sobě dost slané, tak to se solením moc nepřehánějte. Méně je tu více.
Nastrouhejte si sýr. Klidně volte směs čedaru a goudy (jakože ideálně prosím volte naprosto výborný čedar, který se tak krásně rozteče, radost pohledět). Všechny další ingredience si připravte někde po ruce, protože teď už to půjde rychle.
Rozpalte si pánev a nechte ji na nejnižší teplotě.
Na pánev (bez oleje) dejte tortillu a na jednu její polovinu poklaďte maso, nahrubo nastrouhaný sýr, špenát a hned přehněte napůl.
Tortilla zezlátla? Obraťte ji a nechte opět zezlátnout. Sýr se krásně zapeče.
Ke quesadille se báječně hodí bílý jogurt, který ani není potřeba dochucovat. Kdo má rád česnek, tak ho může samozřejmě očesnekovat, aby to mělo pořádný říz.