reklama

Ty nejlepší recepty na svatomartinskou husu: S medem, kmínem nebo jablky

Husa na kmíně (4 osoby)

Ingredience

  • sůl 
  • 1 husa
  • kmín 
  • vývar z drůbků

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Vykuchanou, očištěnou a pod tekoucí vodou pečlivě omytou husu zevnitř i na povrchu osolíme, dobře okmínujeme a vložíme prsíčky dolů do pekáče.
  2. Husu podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě. Během dušení obrátíme a dáme pozor, aby se kůže nepřipekla k pekáči. Doba úpravy záleží na stáří husy. Pak husu na kmínu dopečeme bez pokličky.
  3. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem z drůbků.
  4. U husy hodně sádelnaté musíme kůži propíchat vidličkou, aby sádlo vyteklo a vyškvařilo se. Sádlo sbíráme z pekáče bez vypečené šťávy, aby se nepřepalovalo. Správně upečená husa musí mít dozlatova vypečenou kůžičku.
  5. Husu pečenou na kmínu naporcujeme a můžeme podávat. Přílohu volíme podle chuti.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama