Začneme uvařením quinoy. Tu nejprve propláchněte v horké vodě (nebude pak hořká) a nechte ji vařit v dvojnásobku vody přibližně 15-20 minut.
Když už se quinoa vaří, můžeme si zatím připravit opečenou dýni. Na 2 lžících olivového oleje si na středním plameni opečte na kostičky pokrájenou dýni. Měla by být nazlátlá.
Opečenou dýni dejte společně se slitou quinoou do mísy a jdeme dochucovat. Přidejte ještě natrhanou rukolu nebo, pokud je pro vás moc výrazná, můžete ji nahradit polníčkem. Vynikající je pak nasekaná petrželka a dýňová semínka, která jídlu dodají šmrnc.
Aby byl salát kompletní, je potřeba připravit zálivku. Olivový olej smíchejte se špetkou papriky (uzená je nejlepší), 3 lžičkami jablečného octa, 3 lžičkami tahini (sezamové pasty), lžičkou medu, špetkou soli a pepřem podle chuti.
Salát pak promíchejte se zálivkou, pokrájejte navrch jablko a je to.