reklama

Rychlé obědy pro celou rodinu. Jsou skvělé i do krabiček nebo na hektické víkendy

Salát z pohanky, řepy a kozího sýra (4 porce)

Ingredience

  • 280 g pohanky
  • 500 ml vody
  • špetka soli (5 g)
  • 200 g sterilované řepy
  • 200 g měkkého kozího sýra
  • 125 g mixu listových salátů
  • hrst ořechů (45 g)

Na zálivku

  • 2 lžíce olivového oleje (40 ml)
  • 1 stroužek česneku (5 g)
  • 1 lžíce medu (20 g)
  • špetka pepře (3 g)
  • 1 lžíce citronové šťávy (10 ml)
  • 100 g černých oliv

Postup

  1. Pohanku vaříme v horké osolené vodě přibližně 15 minut. Vody je potřeba dvojnásob oproti množství pohanky. Přebytečnou vodu z uvařené pohanky slijeme a necháme ji zchladnout.
  2. Řepu si nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k pohance.
  3. Připravíme si jednoduchou zálivku - olivový olej, med, sůl, prolisovaný česnek a citronovou šťávu vyšleháme metličkou do emulze. Tu pak vmícháme do pohanky s řepou.
  4. Do krabičky si vyskládáme mix listového salátu (nebo třeba jen polníčku), přidáme směs pohanky a řepy a poklademe kousky kozího sýra a olivami.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama