reklama

Rychlé obědy pro celou rodinu. Jsou skvělé i do krabiček nebo na hektické víkendy

Krůtí prsa plněná špenátem a slaninou (4 porce)

Ingredience 

  • 600 g krůtích prsou
  • 80 g anglické slaniny
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku (5 g)
  • 80 g čedaru
  • 2 lžíce olivového oleje (40 ml)
  • 1 špetka soli (5 g)
  • 1 špetka pepře (2 g)

Postup

  1. Krůtí prso si opláchneme, osušíme a nařízneme tak, aby nám vznikl co největší plát, do kterého budeme rolovat.
  2. Nakrájené maso přikryjeme potravinářskou fólií a ještě rozklepeme tak, aby bylo všude stejně vysoké.
  3. Plát osolíme, opepříme a vetřeme do něj prolisovaný česnek.
  4. Nejprve maso poklademe anglickou slaninou, čedarem a nakonec spařeným nebo rozmraženým špenátem, který ještě před balením dobře vyždímáme. Vše ještě osolíme a jdeme rolovat.
  5. Celou rolku zpevníme provázkem a na rozpálené pánvi s olivovým olejem ji zprudka opečeme ze všech stran.
  6. Nakonec ji dáme do trouby dopéct na 180 °C přibližně na 30 minut.
  7. K této krůtí dobrotě se výborně hodí hráškové pyré, které jednoduše připravíme rozmixováním hrášku s česnekem, lžící olivového oleje a špetky soli. Dále lze přidat okurku a žlutou papriku. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama