reklama

Roztopte o víkendu gril. Jednoduché a rychlé recepty, které budou chutnat celé rodině

Marinovaná pikantní žebírka

  • 1 cibule
  • 1,5 deci červeného vína
  • 1,5 kilo vepřových žeber
  • 100 mililitrů oleje
  • 1 kus bobkového listu
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 kuličky nového koření


Vepřová žebírka očistíme a nasekáme podél kostí asi na 5 kusů. Potom je vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, oloupanou cibuli a zvolna uvaříme do poloměkka.

Připravíme si marinádu. V misce promícháme víno, sojovou omáčku a olej s nastrouhaným křenem a zázvorem. Marinádu ochutíme chilli paprikou a pepřem a nalijeme na povařené a okapané maso. Žebírka řádně promícháme s marinádou a necháme alespoň 4 hodiny odležet v chladu.

Vepřová žebírka grilujeme za občasného polévání marinádou a obracení přibližně 20 - 25 minut, dokud nebude maso zcela měkké. Marinovaná pikantní žebírka z grilu podáváme s nakládanou zeleninou a pečivem.

Zdroj: Vaření.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama