Troubu předehřejte na 180 °C. Tvaroh rozmačkejte, vmíchejte do něj 3 vejce a postupně přisypávejte mouku. Přidejte prášek do pečiva, pomerančovou kandovanou kůru, vanilkový extrakt, citronovou kůru, 70 g mandlí, cukr, olej a likér a vypracujte těsto.
Těsto si rozdělte na 4 díly pro základnu, 3 menší díly a 2 nejmenší díly a ze všech vyválejte válečky.
Zbylé vejce rozdělte na bílek a žloutek na potření.
Základnu pleťte vždy od středu a jednotlivé válečky utahujte. Jakmile dopletete cop z obou stran, hranou ruky jej zploštěte a potřete bílkem.
Stejným způsobem spleťte i cop ze tří válečků, dejte na základnu, zploštěte a potřete bílkem. Cop ze dvou válečků dejte úplně nahoru vánočky a potřete bílkem.
Celou vánočku potřete žloutkem a posypte zbylými mandlemi.
Svrchu napíchejte špejle, abyste vánočku zafixovali, a dejte na 50 minut péct dozlatova.
Nechte vychladnout a posypte cukrem. Jednotlivé krajíčky podávejte potřené Hamé Pomerančovou marmeládou.