reklama

Recepty na vynikající vánočky: Který zkusíte letos vy?

Nekynutá vánočka

Co budete potřebovat:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 600 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 1 ½ balíčku prášku do pečiva
  • hrst kandované pomerančové kůry
  • hrst citronové kůry
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 90 g nasekaných mandlí
  • 10 lžic oleje
  • 180 g krystalového cukru
  • 2 dcl pomerančového likéru
  • moučkový cukr na posypání
  • Hamé Pomerančová marmeláda na potření

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Tvaroh rozmačkejte, vmíchejte do něj 3 vejce a postupně přisypávejte mouku. Přidejte prášek do pečiva, pomerančovou kandovanou kůru, vanilkový extrakt, citronovou kůru, 70 g mandlí, cukr, olej a likér a vypracujte těsto.
  2. Těsto si rozdělte na 4 díly pro základnu, 3 menší díly a 2 nejmenší díly a ze všech vyválejte válečky.
  3. Zbylé vejce rozdělte na bílek a žloutek na potření.
  4. Základnu pleťte vždy od středu a jednotlivé válečky utahujte. Jakmile dopletete cop z obou stran, hranou ruky jej zploštěte a potřete bílkem.
  5. Stejným způsobem spleťte i cop ze tří válečků, dejte na základnu, zploštěte a potřete bílkem. Cop ze dvou válečků dejte úplně nahoru vánočky a potřete bílkem.
  6. Celou vánočku potřete žloutkem a posypte zbylými mandlemi.
  7. Svrchu napíchejte špejle, abyste vánočku zafixovali, a dejte na 50 minut péct dozlatova.
  8. Nechte vychladnout a posypte cukrem. Jednotlivé krajíčky podávejte potřené Hamé Pomerančovou marmeládou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama