Šlehačkový velikonoční beránek
Co budete potřebovat:
Máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy (dle potřeby)
Těsto:
-
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
-
1,5 hrnku cukru krupice
-
1 kelímek smetany ke šlehání
-
2,5 hrnku hladké mouky
-
4 ks vajec
-
1 lžíce strouhané citronové kůry
na ozdobu:
Postup
1) Vejce vyšleháme s cukrem do jemně žluté pěny. Postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a přiléváme smetanu ke šlehání (33 %). Dále přidáme lžíci nastrouhané citronové kůry a znovu dobře promícháme.
2) Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Do hlubší formy nalijeme těsto a přiklopíme vrškem.
3) Šlehačkového velikonočního beránka pečeme 45 - 50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
4) Beránka necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme a potřeme čokoládovou polevou, tu necháme zatuhnout a poté podle libosti dozdobíme.
Více na www.vareni.cz