reklama

Recepty na velikonoční beránky: Výborné, rychlé, vyzkoušené

Šlehačkový velikonoční beránek

Co budete potřebovat:

Máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy (dle potřeby)

Těsto:

  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva

  • 1,5 hrnku cukru krupice

  • 1 kelímek smetany ke šlehání

  • 2,5 hrnku hladké mouky

  • 4 ks vajec

  • 1 lžíce strouhané citronové kůry

na ozdobu:

  • 1 balíček čokoládové polevy

Postup

1) Vejce vyšleháme s cukrem do jemně žluté pěny. Postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a přiléváme smetanu ke šlehání (33 %). Dále přidáme lžíci nastrouhané citronové kůry a znovu dobře promícháme.

2) Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Do hlubší formy nalijeme těsto a přiklopíme vrškem.

3) Šlehačkového velikonočního beránka pečeme 45 - 50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

4) Beránka necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme a potřeme čokoládovou polevou, tu necháme zatuhnout a poté podle libosti dozdobíme.

Více na www.vareni.cz


Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama