reklama

Recepty na velikonoční beránky: Výborné, rychlé, vyzkoušené

BIO beránek

Co budete potřebovat:

  • 5 vajec

  • 250 g cukru třtinovéhoBIOHARMONIE

  • 6 polévkových lžic oleje na pečení asmažení BIOLINIE

  • 6 polévkových lžic horké vody

  • 250g pšeničné mouky bílé polohrubé BIOHARMONIE

  • 1 kávová lžička prášku do pečiva AMYLON

  • 1 vanilkový pudink

  • 6 kávových lžiček citronové šťávy

  • 1 kávová lžička nastrouhanécitronové kůry

  • špetka soli, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy, 2 koření hřebíčku

Postup:

Pečeme v keramické formě na pečení beránka, forma se skládá ze 2 částí.

1) Žloutky utřeme s cukrem, přidejte olej a horkou vodu a vyšlehejte do husté pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidejte citronovou kůru a vmíchejte do žloutkové pěny. Z bílků, citrónové šťávy a soli ušlehejte tuhý sníh a ručně vmíchejte do těsta.

2) Oba díly formy na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do většího dílu nalijte těsto, přiklopte druhým dílem formy, položte na plech a dejte péct do předehřáté trouby. Prvních 20 minut pečte na 200 °C, dalších 30 minut pečte na 150 °C. Po té formu vyjměte a zkuste pomocí špejle, zda je beránek dobře propečený.

3) Nechte vychladnout ve formě, po té vyklopte na tác. Pocukrujte, nebo jej polijte čokoládovou polevou. Očička zdůrazněte 2 ks kořením hřebíčku, na krk uvažte barevnou mašličku. Kolem beránka nasypte barevná vajíčka nebo lentilky a máte krásnou dekoraci na velikonoční stůl.

 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama