reklama

Recepty na velikonoční beránky: Výborné, rychlé, vyzkoušené

Rychlý velikonoční beránek

Co budete potřebovat:

Máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy (dle potřeby)

Těsto:

  • 1 špetka soli

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky

  • 1 lžíce horké vody

  • 0,5 hrnku třtinového cukru

  • 4 ks vajec

  • 1 balíček kypřícího prášku

  • 0,5 ks citronu

  • 1 kelímek smetany ke šlehání

 

Postup

1) Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Formu na beránka důkladně vymažeme a pořádně vysypeme moukou. Mouku smícháme práškem do pečiva. Troubu předehřejeme na 170 °C.

2) Žloutky dáme do větší mísy. Vyšleháme je spolu s cukrem, vodou a citronovou šťávou do pěny. Vmícháme smetanu a nakonec přidáme i mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do formy, beránka vložíme do trouby a pečeme. Velikonočního beránka pečeme asi 45 minut. Místa, která by se mohla připalovat, jako třeba ouška, obalíme alobalem.

3) Upečeného velikonočního beránka vyjmeme z trouby, formu zabalíme do studené vlhké utěrky. Pak beránka opatrně vyklopíme z formy.

4) Rychlého velikonočního beránka ozdobíme a můžeme podávat.

Více receptů hledejte na www.vareni.cz.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama