reklama

Recepty na velikonoční beránky: Výborné, rychlé, vyzkoušené

Velikonoční beránek s krémovým likérem

Co budete potřebovat:

Máslo a hrubá mouka na vymazání formy (dle potřeby)

Těsto:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 1,5 dl smetany ke šlehání (30 %)

  • 1 špetka soli

  • 2 lžíce horké vody

  • 1 dl likéru Baileys Original

  • 4 ks vajec

  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva

  • 180 g třtinového cukru

Postup

1) Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme strouhankou (popřípadě hrubou moukou) a předehřejeme troubu na 170 °C.

2) Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky dáme do mísy, přidáme horkou vodu, třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny. Vmícháme Baileys, smetanu a po chvilce mouku se solí a práškem do pečiva.

3) Do těsta můžete přidat oříšky, kandované ovoce nebo rozinky namáčené v Amarettu. Nakonec opatrně vmícháme do těsta vyšlehaný sníh z bílků, těsto vlijeme do formy a přiklopíme druhým dílem.

4) Beránka pečeme 45 minut v předehřáté troubě.

Velikonočního beránka s krémovým likérem můžeme ozdobit podle fantazie a podáváme na sváteční stůl.

Více receptů na www.vareni.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama