Velikonoční beránek s krémovým likérem
Co budete potřebovat:
Máslo a hrubá mouka na vymazání formy (dle potřeby)
Těsto:
-
1,5 dl smetany ke šlehání (30 %)
-
1 špetka soli
-
2 lžíce horké vody
-
1 dl likéru Baileys Original
-
4 ks vajec
-
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
-
180 g třtinového cukru
Postup
1) Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme strouhankou (popřípadě hrubou moukou) a předehřejeme troubu na 170 °C.
2) Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky dáme do mísy, přidáme horkou vodu, třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny. Vmícháme Baileys, smetanu a po chvilce mouku se solí a práškem do pečiva.
3) Do těsta můžete přidat oříšky, kandované ovoce nebo rozinky namáčené v Amarettu. Nakonec opatrně vmícháme do těsta vyšlehaný sníh z bílků, těsto vlijeme do formy a přiklopíme druhým dílem.
4) Beránka pečeme 45 minut v předehřáté troubě.
Velikonočního beránka s krémovým likérem můžeme ozdobit podle fantazie a podáváme na sváteční stůl.
Více receptů na www.vareni.cz