BIO beránek
Co budete potřebovat:
-
5 vajec
-
250 g cukru třtinovéhoBIOHARMONIE
-
6 polévkových lžic oleje na pečení asmažení BIOLINIE
-
6 polévkových lžic horké vody
-
250g pšeničné mouky bílé polohrubé BIOHARMONIE
-
1 kávová lžička prášku do pečiva AMYLON
-
1 vanilkový pudink
-
6 kávových lžiček citronové šťávy
-
1 kávová lžička nastrouhanécitronové kůry
-
špetka soli, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy, 2 koření hřebíčku
Postup:
Pečeme v keramické formě na pečení beránka, forma se skládá ze 2 částí.
1) Žloutky utřeme s cukrem, přidejte olej a horkou vodu a vyšlehejte do husté pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidejte citronovou kůru a vmíchejte do žloutkové pěny. Z bílků, citrónové šťávy a soli ušlehejte tuhý sníh a ručně vmíchejte do těsta.
2) Oba díly formy na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do většího dílu nalijte těsto, přiklopte druhým dílem formy, položte na plech a dejte péct do předehřáté trouby. Prvních 20 minut pečte na 200 °C, dalších 30 minut pečte na 150 °C. Po té formu vyjměte a zkuste pomocí špejle, zda je beránek dobře propečený.
3) Nechte vychladnout ve formě, po té vyklopte na tác. Pocukrujte, nebo jej polijte čokoládovou polevou. Očička zdůrazněte 2 ks kořením hřebíčku, na krk uvažte barevnou mašličku. Kolem beránka nasypte barevná vajíčka nebo lentilky a máte krásnou dekoraci na velikonoční stůl.