Bezové květy odtrhneme od stonků a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili všech nečistot a broučků.
Květy vsypeme do velkého hrnce a zalijeme převařenou vodou. Bez necháme louhovat 2 až 3 dny, uchováváme v chladu.
Květy bezu scedíme. Pro dokonale čistou šťávu použijeme kromě cedníku i plátýnko. Přidáme vymačkanou šťávu z limetky.
Želírovací prostředek připravíme podle návodu. V případě Gelfixu postupujeme takto - želírovací prostředek promícháme s 2 lžícemi želírovacího cukru.
Směs vmícháme do bezové šťávy a za stálého míchání 1 minutu povaříme. Přisypeme zbytek želírovacího cukru s krupicovým a za stálého míchání vaříme 5 až 10 minut. Pokud se nám během vaření tvoří pěna, sbíráme ji lžící.
Horkou bezovou marmeládu plníme do čistých sklenic. Sklenici s bezovou marmeládou pečlivě zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Bezovou marmeládu po vychlazení podáváme podle libosti jako každou jinou marmeládu. Je velmi aromatická.