Třísky
Ingredience
- vejce
- moučkový cukr
- polohrubá mouka
- anýz, případně ořechy na ozdobení
- olej
Postup
- Nejdříve je nutné si zvážit vejce - celá i se skořápkou. Z jednoho vejce se vyrobí cca 10 ks třísek.
- Kolik váží vejce, tolik se dá do mísy moučkového cukru. Kolik váží vejce, dáme i polohrubé mouky.
- Do směsi vklepneme vejce a vymícháme řidší těsto.
- Plech, na kterém budeme péct, poklademe pečicím papírem a můžeme i lehce naolejovat.
- Sáčkem nebo lžící lijeme na plech těsto do proužků cca 2 cm širokých a 25 cm dlouhých. Toto lze dělat i sáčkem bez zdobicí trubičky. Následně posypeme anýzem. Ale klidně i ořechy nebo necháme jen tak.
- Pečeme při teplotě 180-200 °C cca 5-6 minut.
- Ihned po upečení pásky těsta podřízneme tenkým ohebným nožem a natočíme na trubičky do spirálek. Po vychladnutí trubičky vysuneme a můžeme konzumovat.
Je nutné dodat, že při pečení se musíte u trouby dost otáčet.