reklama

Recepty podle vítězky Peče celá země: Kysnuté olevance a třísky z vajec

Třísky

Ingredience

  • vejce
  • moučkový cukr
  • polohrubá mouka
  • anýz, případně ořechy na ozdobení
  • olej

Postup

  1. Nejdříve je nutné si zvážit vejce - celá i se skořápkou. Z jednoho vejce se vyrobí cca 10 ks třísek.
  2. Kolik váží vejce, tolik se dá do mísy moučkového cukru. Kolik váží vejce, dáme i polohrubé mouky.
  3. Do směsi vklepneme vejce a vymícháme řidší těsto.
  4. Plech, na kterém budeme péct, poklademe pečicím papírem a můžeme i lehce naolejovat.
  5. Sáčkem nebo lžící lijeme na plech těsto do proužků cca 2 cm širokých a 25 cm dlouhých. Toto lze dělat i sáčkem bez zdobicí trubičky. Následně posypeme anýzem. Ale klidně i ořechy nebo necháme jen tak.
  6. Pečeme při teplotě 180-200 °C cca 5-6 minut.
  7. Ihned po upečení pásky těsta podřízneme tenkým ohebným nožem a natočíme na trubičky do spirálek. Po vychladnutí trubičky vysuneme a můžeme konzumovat.

Je nutné dodat, že při pečení se musíte u trouby dost otáčet.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama