reklama

Recepty podle vítězky Peče celá země: Kysnuté olevance a třísky z vajec

Kysnuté olevance

Ingredience

  • 250 g mléka 
  • 20 g droždí
  • 200 g polohrubé mouky
  • 50 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • špetka soli


Postup

  1. Vymícháme těsto, které necháme v teple aspoň půl hodiny vzejít. Mělo by zdvojnásobit objem.
  2. Pánev lehce vymastíme a tvoříme opatrně malé lívance, které smažíme z obou stran.
  3. Horké potíráme směsí rumu a másla 1:1. 

    Varianta jablková:
    Do těsta nakrájíme na menší plátky 2 jablka a přidáme trochu mleté skořice. Necháme nakynout.

    Varianta s povidly a hrudkovitým tvarohem:
    Namažeme povidly a posypeme tvarohem.

    Bílková ovocná pěna 

    Našleháme 2 bílky. Osladíme dvěma lžícemi moučkového cukru a přihodíme ovoce (hrst borůvek, malin nebo ostružin). Ještě chvilku šleháme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama