reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Recepty podle vítězky Peče celá země: Kysnuté olevance a třísky z vajec
1
/2
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Archiv Petra Burianová
Kysnuté olevance
Ingredience
250 g mléka
20 g droždí
200 g polohrubé mouky
50 g cukru krupice
2 vejce
špetka soli
Postup
Vymícháme těsto, které necháme v teple aspoň půl hodiny vzejít. Mělo by zdvojnásobit objem.
Pánev lehce vymastíme a tvoříme opatrně malé lívance, které smažíme z obou stran.
Horké potíráme směsí rumu a másla 1:1.
Varianta jablková:
Do těsta nakrájíme na menší plátky 2 jablka a přidáme trochu mleté skořice. Necháme nakynout.
Varianta s povidly a hrudkovitým tvarohem
:
Namažeme povidly a posypeme tvarohem.
Bílková ovocná pěna
Našleháme 2 bílky. Osladíme dvěma lžícemi moučkového cukru a přihodíme ovoce (hrst borůvek, malin nebo ostružin). Ještě chvilku šleháme.
reklama
Další zajímavé články
"Dej pusu babičce!" Nenuťte děti dělat, co nechtějí. Předcházíte obtěžování
Jiřina Bohdalová se chce dožít stovky. Ve svých 93 letech sekla s kouřením
Herečka, která se odnaučuje říkat si, že je tlustá. Nadě Konvalinkové je 73 let
reklama
reklama
reklama
reklama