Milované vanilkové rohlíčky
Ingredience
- 263 g hladké mouky
- 132 g pudinku (případně bramborového škrobu)
- 132 g cukru moučka
- 132 g strouhaných vlašských ořechů
- 163 g másla
- 3 žloutky
- vanilkový cukr
- kůra z 1 bio citronu
- moučkový cukr na obalení
Postup
- V míse jen vařečkou smíchejte cukr s tukem a žloutkem, přidejte pak další ingredience a vypracujte těsto.
- Nechte aspoň chvíli odležet a poté formujte rohlíčky tak, že z těsta odštipujte po malých kouskách, v ruce udělejte kuličku, pak váleček a na plechu ohněte do tvaru rohlíčku.
- Pečte v troubě zahřáté na 180 stupňů do světle růžova, což trvá zhruba 12 - 15 minut.
- Upečené ještě teplé rohlíčky obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Tip: Z tohoto těsta můžete péct malé košíčky, ty pak naplnit máslovým krémem, polít čokoládovou polevou a zdobit oříškem, kokosem, barevnou cukrovou rýží, cukrovými perličkami, apod.
Poznámka zkušené cukrářky Evy Dlouhé: Pokud se těsto lepí, znamená to, že je moc v teple. Dejte ho proto na chvíli (stačí 15 minut) do ledničky ztuhnout. Lze také přidat trochu strouhanky, ale nepřidávejte mouku.