reklama

Nejmilovanější vánoční dezert podle cukrářky: Pomerančový cheesecake

Milované vanilkové rohlíčky

Ingredience

  • 263 g hladké mouky
  • 132 g pudinku (případně bramborového škrobu)
  • 132 g cukru moučka
  • 132 g strouhaných vlašských ořechů
  • 163 g másla
  • 3 žloutky
  • vanilkový cukr
  • kůra z 1 bio citronu 
  • moučkový cukr na obalení

Postup

  • V míse jen vařečkou smíchejte cukr s tukem a žloutkem, přidejte pak další ingredience a vypracujte těsto.
  • Nechte aspoň chvíli odležet a poté formujte rohlíčky tak, že z těsta odštipujte po malých kouskách, v ruce udělejte kuličku, pak váleček a na plechu ohněte do tvaru rohlíčku.
  • Pečte v troubě zahřáté na 180 stupňů do světle růžova, což trvá zhruba 12 - 15 minut.
  • Upečené ještě teplé rohlíčky obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. 

Tip: Z tohoto těsta můžete péct malé košíčky, ty pak naplnit máslovým krémem, polít čokoládovou polevou a zdobit oříškem, kokosem, barevnou cukrovou rýží, cukrovými perličkami, apod.

Poznámka zkušené cukrářky Evy Dlouhé: Pokud se těsto lepí, znamená to, že je moc v teple. Dejte ho proto na chvíli (stačí 15 minut) do ledničky ztuhnout. Lze také přidat trochu strouhanky, ale nepřidávejte mouku.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama