reklama

Nejmilovanější vánoční dezert podle cukrářky: Pomerančový cheesecake

Vlastní vanilkový extrakt (250 ml)

Základem je sehnat kvalitní vanilkový lusk, například bourbon a směs nechat louhovat 6 týdnů až 6 měsíců.

Ingredience

  • 3 vanilkové lusky (pro vyšší intenzitu extraktu 5 lusků)
  • 250 ml vodky nejlépe 40% (nebo rumu, pokud chcete rumovo-vanilkový extrakt)
  • uzavíratelná sklenice na 300 ml

Postup

  1. Vanilkové lusky podélně rozřízněte a pomocí nožíku nebo malé lžičky vydlabejte semínka. Ta poté vložte společně s luskem do sklenice.
  2. Pokud je lusk příliš dlouhý, tak jej rozpulte, aby byl dostatečně ponořený v alkoholu. Takto postupujte i s dalšími lusky.
  3. Obsah sklenice poté zalijte alkoholem. Sklenici uzavřete a nechte minimálně šest týdnů louhovat na temném a suchém místě.

Tip cukrářky Evy Dlouhé: Jakmile extrakt odeberete, můžete do sklenice opět dolít alkohol, a tak se vám bude neustále louhovat další a další extrakt. Tato metoda se dá praktikovat na roky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama