reklama

Dva nejzásadnější pokrmy, které dokáží očistit tělo. Recept na mungo polévku a kičarí

Mungo polévka

Ingredience

  • 1 hrnek mungo fazolek (namočíme přes noc)
  • 2-3 polévkové lžíce pokrájeného čerstvého zázvoru
  • 1 bobkový list
  • 1 čajová lžička koriandru (mletý nebo celý)
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 2-3 polévkové lžíce ghí
  • 3-4 hrnky vody
  • 1 polévková lžíce římského kmínu
  • 1/2 pórku

Postup

  1. Namočené fazolky mungo slijeme, zalijeme novou vodou a přivedeme k varu. Sbíráme pěnu, poté přidáme bobkový list, 2 lžíce ghí, zázvor a ostatní koření. Vaříme na slabém ohni do změknutí.
  2. Vedle v hrnci zahřejeme lžíci ghí, pražíme římský kmín 1-2 minuty.
  3. Přidáme pokrájený pórek a osmahneme až povolí.
  4. Na něj nalijeme uvařené mango a krátce povaříme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama