reklama

Přivolejte děti ke sporáku, teď vaří hrdinové z Večerníčku. Jejich recepty zvládnou

Jezírkový vývar s cuketovými nudlemi (4 porce)

Paní Roupucha je určitě nejprotivnější ze všech lesních zvířat, ale o jejím jezírkovém vývaru si nikdo nedovolí říct nic špatného. Je to totiž naprostá delikatesa.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • polovina pórku
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl, pepř
  • olej
  • 2 střední cukety
  • hladkolistá petržel

Postup

  1. Mrkev, cibuli a pórek nakrájej na malé kostičky.
  2. V hrnci rozpal lžíci oleje a zeleninu na něm orestuj dozlatova. Vše zalij asi čtyřmi hrnky studené vody a přidej 4 kuličky nového koření a 1 lístek bobkového listu.
  3. Vývar vař na mírném plameni (měl by jen lehce probublávat) asi 1 hodinu.
  4. Mezitím si nakrájej cukety na tenké nudličky a petrželku nasekej najemno.
  5. Po hodině vaření vývar slij přes cedník do čistého hrnce, vhoď do něj cuketové nudle a vař ještě asi 10 minut, dokud nejsou nudle měkké. Před podáváním posyp petrželkou.

Tip: Do zeleninového základu můžeš dát i další zeleninu - třeba řapíkatý nebo kořenový celer, kousek květáku či košťál z brokolice. Nudle můžeš udělat i z mrkve.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama