reklama

Recepty na podzimní moučníky: Klasické i bez lepku. Upečte si, co vám chutná

Makovec s citronovou kůrou

Ingredience

  • 1 balení směsi Makovec (např. Labeta)
  • jakýkoli krém
  • kandovaná citronová kůra
  • 200 g cukru
  • 100 ml vody

Postup

  1. Makovec upečeme podle návodu na balení. Připravíme si krém, který rádi používáme a který nám chutná. Vychladlý makovec jím potřeme.
  2. Kandovanou citronovou kůru spaříme na pět vteřin ve vroucí vodě. Cukr rozpustíme ve vodě a vaříme do zhoustnutí.
  3. Vložíme kůru a necháme 24 hodin odležet.
  4. Poté cedníkem vyndáme, necháme okapat a na pečicím papíře necháme uležet dalších dvacet čtyři hodin.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama