reklama

Recepty na podzimní moučníky: Klasické i bez lepku. Upečte si, co vám chutná

Bezlepkové řezy s panna cottou

Ingredience

Na panna cottu: 

  • 1 litr smetany ke šlehání
  • 3 vanilinové cukry
  • 1,5 sáčku čiré želatiny

Na korpus: 

  • 1 balení dětských řezů bez lepku (např. Labeta)
  • 2 vejce
  • 90 g změklého másla
  • 250 ml vlažného mléka

Postup

Příprava panna cotty:

  1. Smetanu s vanilinovými cukry zahřejeme pod bod varu (pozor, neměla by se vařit), odstavíme z plotny a vmícháme želatinu.
  2. Mixujeme ručním šlehačem asi 1 až 2 minuty. Panna cottu dáme ztuhnout do lednice.

Korpus:

  1. Zatímco se chladí panna cotta, připravíme korpus. Směs na korpus dětských řezů bez lepku smícháme s vejci, změklým máslem a vlažným mlékem a ručním šlehačem šleháme 2 až 3 minuty do hladkého těsta.
  2. Těsto rozetřeme do dortové formy nebo na menší plech vysypaný bezlepkovou moukou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Propečení odzkoušíme špejlí.
  3. Na vychladlý korpus rozetřeme vychlazenou panna cottu, ideálně necháme ještě chvíli v ledničce odpočinout. Před podáváním zdobíme čerstvým ovocem nebo můžeme použít ovoce kompotované, které zalijeme dortovým želé.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama