reklama
Móda a krása
Zdraví
Sex a vztahy
Životní styl
Celebrity
Horoskopy
Osmažit, nebo nechat přirozeně? Netradiční recepty, jak připravit vánoční rybu
1
/5
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Shutterstock
Plzeňský kapr (4 porce)
Ingredience
5 stroužků česneku
1 lžička oleje
1 lžíce másla
1 cibule
1/2 citronu
1 sklenice piva
4 porce kapra
citronová kůra z poloviny citronu
15 dkg anglické slaniny
sůl
kmín
mletý pepř
čerstvá petrželka
Zdroj:
Vaření.cz
Postup
Kapra naporcujeme na podkovy, omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
Na dno pekáčku kápneme lžičku oleje, poklademe porce kapra, posypeme nasekanou cibulí a nasekaným česnekem.
Poklademe na proužky nakrájenou anglickou slaninou, zastříkneme vymačkanou šťávou z půlky citronu a lehce nastrouháme citronovou kůru. Navrch přidáme ještě lžíci másla.
Takto připraveného plzeňského kapra pečeme v troubě při teplotě 150 °C asi 20 minut.
Po této době podlijeme sklenicí piva.
Ohřátým výpekem přelijeme kapra seshora a dalších 10 - 15 minut dopékáme.
Plzeňského kapra podáváme s vařenými brambory a sypeme nasekanou petrželkou.
reklama
Další zajímavé články
Co možná ještě nevíte o sexu: Intimní zajímavosti, které vás překvapí
Adventní věnec: letošním trendem je minimalismus
Čínský horoskop 2025: Co přinese rok dřevěného Hada?
reklama
Doporučené recepty
reklama