reklama

Osmažit, nebo nechat přirozeně? Netradiční recepty, jak připravit vánoční rybu

Třeboňské kapří hranolky (8 porcí)

Ingredience

  • 1 vykostěný kapr
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 40 g sójové omáčky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 200 ml oleje
  • 60 g solamylu
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Z jednotlivých kapřích filetů příčně nakrájíme hranolky a naložíme je do předem připravené marinády ze sójové omáčky, mletého kmínu, zázvoru, utřeného česneku, papriky a trochy vody. Dobře promícháme a necháme pár hodin v chladu uležet.
  2. Poté promícháme hladkou mouku se solamylem a mletou paprikou a hranolky ve směsi obalíme.
  3. Obalené kapří hranolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje do křupava, stačí jen několik málo minut.
  4. Třeboňské kapří hranolky podáváme s pečivem, zeleninovou oblohou a křenovým dresinkem, můžeme je podávat i s bramborovou kaší.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama