reklama

Naučte děti udělat polévky či cookies. Tyto recepty zvládnou i ti nejmenší

Zeleninová s růžičkovou kapustou (4 porce)

Ingredience

  • 15-20 růžiček kapusty
  • 3 větší růžičky květáku
  • 3 větší růžičky brokolice
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1-2 lžíce kokosové smetany
  • himálajská sůl
  • šťáva z půlky citronu

Zdroj: Kuchařka Mami, dáš dobrotu? 

Postup

  1. Pokrájejte kapustu, květák, celer a brokolici na menší kousky a ve větším hrnci na lžíci oleje orestujte dozlatova.
  2. Orestovanou zeleninu zalijte vodou, přidejte lahůdkové droždí, popřípadě i kvalitní zeleninový bujon a vařte do jejího změknutí. Většinou to trvá cca 20 minut, ale samozřejmě záleží na vybraném druhu.
  3. Hotovou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
  4. Do polévky přilijte šťávu z půlky citronu, která zvýrazní chuť zeleniny, a zjemněte ji trochou kokosové smetany.
  5. Rozdělte ji na talíře, zakápněte kvalitním olejem a posypte mletými lněnými nebo jinými semínky.

Tip: Polovinu kapustiček si nechte stranou. Mezitím, co se vaří polévka, je rozkrojte na poloviny a orestujte v pánvi na troše olivového oleje dozlatova. 

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama