Čokoládové cookies
Ingredience
- 1/2 jablka
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 1/4 hrnku mandlového mléka
- 1 hrnek kokosového cukru (můžete použít i hnědý nebo třtinový)
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1 hrnek tsampy (pražený mletý ječnem)
- 2 lžíce mletého máku
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička prášku do pečení
- 1/4 lžičky soli
- kousek 70 % čokolády
Zdroj: Kuchařka Mami, dáš dobrotu?
Postup
- Do větší mísy nastrouhejte půl jablka na jemném struhadle a přimíchejte tekuté ingredience (olej a mléko).
- Přidejte sypké suroviny (cukr, mouku, prášek do pečení, mák, skořici a špetku soli) a vymíchejte těsto.
- Do těsta můžete přimíchejte nožem nasekaný kousek tabulkové čokolády.
Lžící nabírejte těsto a na plech vystlaný pečicím papírem pokládejte menší bochánky. Nezapomeňte nechávat větší rozestupy, protože těsto se rozteče do tvaru koláčků.
- Pečte na 180 stupňů přibližně 10 minut.