reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Na výlety i do práce. Jídla, která vám budou chutnat i za studena
2
/8
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: iStock
Zeleninové "pinzimonio" s cizrnovým krémem (2 porce)
Ingredience
sezonní zelenina (např. mrkev, cuketa, pórek, rajčata, řapíkatý celer, fenykl, listový salát, cibule apod.)
200 g uvařené cizrny
šťáva z půlky citronu
půl stroužku česneku
pár listů petrželky a máty
3 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl
Postup
Sezonní zeleninu nakrájejte na tyčinky a ponořte je na několik minut do vody s pár kapkami citronu, aby zůstala křupavá a nečernala.
Rozmixujte uvařenou cizrnu se šťávou z půlky citronu, česnekem, několika listy petrželky a máty a extra panenským olivovým olejem a osolte.
Krém dejte do vhodné krabičky a v momentě oběda v něm namáčejte tyčinky zeleniny.
reklama
Další zajímavé články
Deset let od smrti Ivety Bartošové. Které další české celebrity si sáhly na život?
Pfeifferová: Začínala za kasou v supermarketu. Kde je kočičí žena s bičíkem dnes?
Od podprůměrné herečky po světovou svůdnici. Nejikoničtější role Penélope Cruzové
reklama
reklama
reklama
reklama