reklama

Na výlety i do práce. Jídla, která vám budou chutnat i za studena

Zeleninové "pinzimonio" s cizrnovým krémem (2 porce)

Ingredience

  • sezonní zelenina (např. mrkev, cuketa, pórek, rajčata, řapíkatý celer, fenykl, listový salát, cibule apod.)
  • 200 g uvařené cizrny 
  • šťáva z půlky citronu
  • půl stroužku česneku
  • pár listů petrželky a máty
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl

Postup

  1. Sezonní zeleninu nakrájejte na tyčinky a ponořte je na několik minut do vody s pár kapkami citronu, aby zůstala křupavá a nečernala.
  2. Rozmixujte uvařenou cizrnu se šťávou z půlky citronu, česnekem, několika listy petrželky a máty a extra panenským olivovým olejem a osolte.
  3. Krém dejte do vhodné krabičky a v momentě oběda v něm namáčejte tyčinky zeleniny.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama