reklama

Letní salátové recepty, které nejsou nuda: Dopřejte si vitaminy netradičně

Kejl Caesar

Ingredience:

  • 5 hrnků nasekaného kadeřávku
  • 2 lžíce olivového nebo avokádového oleje
  • 2 lžíce šťávy z citronu
  • 2 hrnky uvařeného a na vlákna natrhaného kuřecího masa
  • 10 plátků řasy Nori (na vytvoření kornoutku)
  • 5-7 plátků kvalitní slaniny

na zálivku:

  • 1 žloutek (v pokojové teplotě)
  • 3/4 hrnku olivového nebo avokádového oleje
  • 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce šťávy z citronu
  • 1 a 1/2 lžičky dijonské hořčice bez cukru
  • 1/2 lžičky himálajské soli
  • 1 a 1/2 lžičky ančovičkové (sardelové) pasty

Postup:

Všechny ingredience na dresink vložíme do vyšší nádoby a ručním mixérem mixujeme, dokud se nám nevytvoří hmota připomínající majonézu. Dresink ochutnáme, případně dochutíme a opět promixujeme. Poté nádobu s dresinkem překryjeme a vložíme do lednice. Do větší mísy vložíme na menší kousky nasekaný kadeřávek (pouze listy bez tvrdých stonků), přidáme olej a šťávu z citronu a pomocí rukou kadeřávek 2 až 4 minuty jemně "masírujeme". Listy kadeřávku budou poté jemnější, měkčí a jejich barva se z tmavě zelené změní na zářivější zelenou. Poté přidáme na vlákna natrhané kuře a promícháme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na středním plameni ji orestujeme dozlatova. Těsně před podáváním přidáme do mísy s kadeřávkem hotový vychlazený dresink a promícháme. Nori řasu položíme na rovnou plochu a jemně ji prsty navlhčíme vodou. Do jejího středu vložíme 1-2 vrchovaté lžíce připraveného salátu, poté řasu opatrně srolujeme do kornoutku, posypeme slaninou a ihned podáváme.

Recept z cukrfree.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama