reklama

Letní salátové recepty, které nejsou nuda: Dopřejte si vitaminy netradičně

Salát z hráškových výhonků a granátového jablka

Ingredience:

  • 1 zralé avokádo
  • 50 g hráškových výhonků
  • ½ menšího granátového jablka
  • 125 g salátu - polníčku, rukoly, nebo mesclunu

na zálivku:

  • 6 lžic olivového oleje
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 lžíce medu
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Nejdříve si připravím zálivku. Olivový olej, šťávu z citronu a med dám do misky a pořádně prošlehám. Zálivku pak ještě dochutím solí a čerstvě namletým pepřem.

2. Avokádo si nakrájím na silnější plátky a ty pak ještě přepůlím. Hráškové výhonky pokrájím na třetiny a vyloupu si zrníčka z granátového jablka.

3. Do mísy nasypu listy salátu a přidám avokádo, výhonky a polovinu zrníček z granátového jablka. Pak zaliju salát zálivkou a důkladně ho promnu mezi prsty. Navrch nasypu zbylá zrníčka.

Recept z bjukitchen.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama