Ingredience:
na zálivku:
Postup:
Všechny ingredience na dresink vložíme do vyšší nádoby a ručním mixérem mixujeme, dokud se nám nevytvoří hmota připomínající majonézu. Dresink ochutnáme, případně dochutíme a opět promixujeme. Poté nádobu s dresinkem překryjeme a vložíme do lednice. Do větší mísy vložíme na menší kousky nasekaný kadeřávek (pouze listy bez tvrdých stonků), přidáme olej a šťávu z citronu a pomocí rukou kadeřávek 2 až 4 minuty jemně "masírujeme". Listy kadeřávku budou poté jemnější, měkčí a jejich barva se z tmavě zelené změní na zářivější zelenou. Poté přidáme na vlákna natrhané kuře a promícháme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na středním plameni ji orestujeme dozlatova. Těsně před podáváním přidáme do mísy s kadeřávkem hotový vychlazený dresink a promícháme. Nori řasu položíme na rovnou plochu a jemně ji prsty navlhčíme vodou. Do jejího středu vložíme 1-2 vrchovaté lžíce připraveného salátu, poté řasu opatrně srolujeme do kornoutku, posypeme slaninou a ihned podáváme.
Recept z cukrfree.cz
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.