Salát z hráškových výhonků a granátového jablka
Ingredience:
- 1 zralé avokádo
- 50 g hráškových výhonků
- ½ menšího granátového jablka
- 125 g salátu - polníčku, rukoly, nebo mesclunu
na zálivku:
- 6 lžic olivového oleje
- šťáva z ½ citronu
- 1 lžíce medu
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
1. Nejdříve si připravím zálivku. Olivový olej, šťávu z citronu a med dám do misky a pořádně prošlehám. Zálivku pak ještě dochutím solí a čerstvě namletým pepřem.
2. Avokádo si nakrájím na silnější plátky a ty pak ještě přepůlím. Hráškové výhonky pokrájím na třetiny a vyloupu si zrníčka z granátového jablka.
3. Do mísy nasypu listy salátu a přidám avokádo, výhonky a polovinu zrníček z granátového jablka. Pak zaliju salát zálivkou a důkladně ho promnu mezi prsty. Navrch nasypu zbylá zrníčka.
Recept z bjukitchen.cz