Salát z belugy a kadeřávku
Ingredience:
- 200 g čočky beluga (můžete také použít tmavozelenou)
- 1/4 menšího červeného zelí
- 4 hrsti kadeřávku
- 2 větší avokáda
- 5 lžic extra panenského olivového oleje
- 4 lžíce citronové šťávy
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- (100 g sýru feta pro ne-vegany)
Postup:
1. Čočku vařte v dostatku lehce osolené vody doměkka přibližně 20-30 minut. Sceďte a odložte stranou.
2. Do salátové mísy nakrájejte najemno všechno zelí, pokrájejte i kadeřávek zbavený hrubých stonků. Tento salátový základ promíchejte a jemně i promasírujte s olivovým olejem, citronovou šťávou, solí i pepřem. Nyní můžete do salátu přimíchat čočku a na závěr i na kostky pokrájená avokáda (díky citronové šťávě obsažené v salátu by nemělo avokádo příliš oxidovat a nepěkně hnědnout). Pokud máte rádi vydatnější jídla, zakomponujte kousek feta sýru.
Recept z kitchenette.cz