reklama

Letní ovoce na talíři: Dezerty, po kterých se jen zapráší

Plněný linecký koláč s rybízem

Ingredience

  • 300 g rybízu 

Náplň

  • 250 g měkkého polotučného tvarohu
  • 2 - 3 lžíce smetany ke šlehání 
  • 1 vejce
  • 50 g cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového pudinku

Těsto

  • 1 špetka soli 
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • 220 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 70 g cukru moučka 
  • 1 balíček vanilkového cukru

Zdroj: vareni.cz

Postup

  1. Začneme přípravou těsta. Prosátou mouku promícháme se špetkou soli a práškem do pečiva. Změklé máslo s oběma cukry ušleháme do pěny a postupně vmícháme vejce. Pak přidáme mouku a vypracujeme těsto, které prsty vtlačíme do kulaté koláčové formy. Formu vyloženou těstem vložíme do lednice a asi 1 hodinu necháme odležet.
  2. Připravíme si náplň. Rybíz omyjeme a zbavíme stopek. V míse prošleháme tvaroh s vejcem, cukrem, pudinkovým práškem a smetanou dohladka.
  3. Vychlazené těsto hustě propícháme vidličkou, pak nalijeme tvarohovu náplň, posypeme rybízem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme přibližně 30 - 40 minut. Vychladlý koláč nakrájíme na porce.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama