reklama

Letní ovoce na talíři: Dezerty, po kterých se jen zapráší

Studená malinová polévka

Ingredience

  • 4 hrnky čerstvých nebo mražených malin
  • ¼ hrnku brusinkového džusu nebo šťávy z bílých hroznů
  • ½ až ¾ hrnku cukru (pokud jsou maliny dost sladké, můžete ubrat)
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 2 lžíce jemně nasekané máty



Postup

  1. Maliny spolu s džusem a cukrem najemno rozmixujte. Směs následně přeceďte, díky čemuž se zbavíte semínek.
  2. Připravenou polévku nalijte do mísy. Přidejte smetanu a lehce promíchejte, aby barvy vytvořily krásnou kombinaci. Dejte vychladit.
  3. Před podáváním ozdobte ještě několika kapkami husté smetany, lístky máty a malinami či jiným drobným ovocem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama