reklama

Letní ovoce na talíři: Dezerty, po kterých se jen zapráší

Čirokovo-citronová buchta s třešněmi

Ingredience

  • 200 g čirokové mouky hladké (např. Probio)
  • 100 g třtinového cukru přírodního
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva 
  • 1 citrónový cukr Amylon
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 200 ml mléka
  • dle chuti třešně nebo jiné ovoce

Postup

  1. Čirokovou mouku, cukry, prášek do pečiva a sůl smíchejte. Rozpuštěné máslo vyšlehejte s vejci a mlékem.
  2. Tekuté ingredience přilijte k sypkým a vše dobře promíchejte.
  3. Těsto vlijte do chlebové formy nebo jeleního hřbetu a přimíchejte třešně.
  4. Pečte na 175 °C cca 35 minut.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama