reklama

Vývar jako od babičky. Recepty na polévku, která posílí imunitu a postaví vás na nohy

Nízkotučná hovězí polévka

  • 30 gramů mrkve
  • 1 cibule
  • 350 gramů zadní hovězí
  • 1 stroužek česneku
  • 20 gramů petržele
  • 10 kuliček černého pepře
  • 50 gramů celeru
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce dětské krupičky
  • sůl


Hovězí maso očistíme a nakrájíme na malé hranolky. Cibuli a česnek oloupeme. Mrkev, celer a petržel oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krupičku nasucho opražíme do světle žluté barvy.

Nakrájené maso zprudka opečeme ze všech stran na malém množství oleje a ihned zalijeme zeleninovým vývarem, pokud nemáme, tak studenou vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list, cibuli a česnek. Vše přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a velice zvolna vaříme, dokud maso není měkké.

Z vývaru odstraníme koření, uvařenou cibuli a česnek. Vmícháme strouhanou zeleninu a vaříme ještě dalších 10 - 15 minut. Potom vše zahustíme opraženou krupičkou, krátce povaříme a odstavíme z tepla. Nakonec do polévky přidáme usekanou petrželku a čerstvé máslo.

Hovězí dietní polévku s kořenovou zeleninou podáváme s bílým pečivem nebo nasucho opečeným bílým toastovým chlebem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama