Pampeliškový dezert (4 osoby)
Ingredience:
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 g čerstvého sýra
- 100 g zakysané smetany
- 1 lžíce medu
- 12 vaflí
- 100 g želatiny
- 300 ml vody
- 200 ml žlutého sirupu
- 4 pampeliškové květy
Zdroj: Jana Vlková - Kytky k jídlu (www.kytkykjidlu.cz)
Postup:
- V míse vařečkou smíchejte tvaroh, čerstvý sýr, smetanu a med. Do sklenic navrstvěte vafle a krém a nechte alespoň hodinu ztuhnout v lednici. Tento krok je nutný, jinak želatina proteče.
- Připravte želatinu podle návodu. Plátky nechte změknout v trošce vody. Vymačkejte a rozpusťte v sirupu s vodou. Směs by neměla být příliš horká.
- Na pohárky nalijte první vrstvu, zasypejte kvítky pampelišek a nechte chvilku ztuhnout. Pak překryjte další vrstvou. Dejte znovu ztuhnout do lednice, asi hodinu.