reklama

Co z kopřiv či kopretin? Udělejte z nich pivo nebo roládu. Snadno a za pár korun

Pampeliškový dezert (4 osoby)

Ingredience: 

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g čerstvého sýra
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 lžíce medu
  • 12 vaflí
  • 100 g želatiny
  • 300 ml vody
  • 200 ml žlutého sirupu
  • 4 pampeliškové květy

Zdroj: Jana Vlková - Kytky k jídlu (www.kytkykjidlu.cz)

Postup:

  1. V míse vařečkou smíchejte tvaroh, čerstvý sýr, smetanu a med. Do sklenic navrstvěte vafle a krém a nechte alespoň hodinu ztuhnout v lednici. Tento krok je nutný, jinak želatina proteče.
  2. Připravte želatinu podle návodu. Plátky nechte změknout v trošce vody. Vymačkejte a rozpusťte v sirupu s vodou. Směs by neměla být příliš horká.
  3. Na pohárky nalijte první vrstvu, zasypejte kvítky pampelišek a nechte chvilku ztuhnout. Pak překryjte další vrstvou. Dejte znovu ztuhnout do lednice, asi hodinu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama