reklama

Co z kopřiv či kopretin? Udělejte z nich pivo nebo roládu. Snadno a za pár korun

Rychlá kopřivová polévka se šťovíkem (4 osoby)

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 10 lístků šťovíku
  • 3 stroužky česneku 
  • 60 g goudy
  • 2 lžíce hladké nebo polohrubé mouky
  • petrželová nať 
  • mletý černý pepř 
  • čerstvá bazalka 
  • kopřivové listy

Zdroj: vareni.cz

Postup:

  1. Kopřivové listy, petržel a šťovík nakrájíme nadrobno, stroužky česneku prolisujeme.
  2. Mezitím si připravíme hrnec se 3/4 l vařící se mírně osolené vody. Na másle osmahneme nakrájenou na jemné kostičky cibuli (středně velkou), zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Smícháme s vodou a bylinkami. Vše vaříme asi 6 - 8 minut. Pak z uvařených surovin pomoci mixéru uděláme jemné pyré.
  3. Rychlou kopřivovou polévku nalijeme do talířů a hustě posypeme nastrouhaným sýrem. Podle chuti opepříme a dodáme několik lístků bazalky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama