reklama

Co z kopřiv či kopretin? Udělejte z nich pivo nebo roládu. Snadno a za pár korun

Pampeliškové karbanátky (4 porce)

Ingredience: 

  • 500 g pampeliškových listů
  • 2 šalotky nebo 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g sádla
  • 500 g mixu mletého masa (vepřové a hovězí, podle možností)
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 50 až 150 g strouhanky
  • 20 křepelčích vajíček
  • olej na smažení

Zdroj: Jana Vlková - Kytky k jídlu (www.kytkykjidlu.cz)

Postup:

  1. Pampeliškové listy omyjte. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a listy v ní krátce spařte, jen aby se s nimi dalo dobře pracovat. Nasekejte na drobno a dejte stranou.
  2. Česnek nasekejte na drobno, cibuli nakrájejte na kostičky. V kastrolu rozpusťte sádlo a cibuli osmažte do zlatova. Přidejte maso, koření, osolte a opepřete a duste do měkka.
  3. Křepelčí vajíčka uvařte a oloupejte.
  4. Listy přidejte k masu. Vytvořte vláčnou hmotu. Aby se dobře tvarovala, podle potřeby přidejte strouhanku.
  5. Uválejte koule velikosti mandarinky a do každé dejte jedno vajíčko. Obalte ve strouhance a smažte ve vyšší vrstvě oleje.
  6. Podávejte s chlebem nebo s bramborem a s tatarkou nebo kyselou okurkou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama