Oloupaný brambor nakrájíme na jemné hranolky, které na oleji osmažíme dozlatova. Jemně nakrájenou jarní cibulku a nasekaný česnek zpěníme na másle. Medvědí česnek nasekáme na hrubší kousky. Rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme.
Na pánvi s kovovou rukojetí zahřejeme malé množství oleje, dno pokryjeme bramborami a vše zalijeme vejci se smetanou. Směs ochutíme čubricou, případně jiným kořením, a na velmi nízké teplotě pečeme tak, aby se vejce ode dna a po okraji pánve zpevnila a střed zůstal ještě tekutý.
Pak na pánev rozložíme nakrájený medvědí česnek, zpěněnou cibulku s česnekem a plátky rajčat, která osolíme a opepříme.
Pánev vložíme do trouby roztopené na 220 °C a pečeme, dokud frittata nevyběhne a zezlátne. To trvá přibližně 6 - 8 minut.
pečenou frittatu s medvědím česnekem ihned přesuneme na talíř a podáváme.