reklama

Co z kopřiv či kopretin? Udělejte z nich pivo nebo roládu. Snadno a za pár korun

Frittata s medvědím česnekem (2 osoby)

Ingredience: 

  • 1 lžička másla
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks brambory
  • 1 hrst medvědího česneku
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 6 vajec 
  • 50 ml smetany ke šlehání 
  • 4 ks cherry rajčata
  • koření čubrica (nemusí být)
  • sůl
  • mletý pepř

Zdroje: vareni.cz

Postup:

  1. Oloupaný brambor nakrájíme na jemné hranolky, které na oleji osmažíme dozlatova. Jemně nakrájenou jarní cibulku a nasekaný česnek zpěníme na másle. Medvědí česnek nasekáme na hrubší kousky. Rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi s kovovou rukojetí zahřejeme malé množství oleje, dno pokryjeme bramborami a vše zalijeme vejci se smetanou. Směs ochutíme čubricou, případně jiným kořením, a na velmi nízké teplotě pečeme tak, aby se vejce ode dna a po okraji pánve zpevnila a střed zůstal ještě tekutý.
  3. Pak na pánev rozložíme nakrájený medvědí česnek, zpěněnou cibulku s česnekem a plátky rajčat, která osolíme a opepříme.
  4. Pánev vložíme do trouby roztopené na 220 °C a pečeme, dokud frittata nevyběhne a zezlátne. To trvá přibližně 6 - 8 minut.
  5. pečenou frittatu s medvědím česnekem ihned přesuneme na talíř a podáváme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama