reklama

Jarní jednoduché recepty: Co zdravého připravíte o víkendu vy?

Jarní hrášková polévka

Ingredience:

  • středně velká cibule
  • stroužek česneku
  • lžíce oleje
  • 2 plechovky Znojmia hrášku
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • lžíce nasekaného kopru
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 100 g slaniny

Postup

  1. Na pánvi na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku a česnek.
  2. Hrášek slijte a přidejte k cibuli a česneku, krátce osmahněte. Přidejte vývar, povařte a tyčovým mixérem rozmixujte.
  3. Přidejte citronovou šťávu, kopr a na mírném plameni povařte cca 7 minut.
  4. Slaninu nakrájejte na kostičky a na pánvičce osmahněte.
  5. Hotovou polévku podávejte se slaninou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama