reklama

Gurmánské cestování: Jednoduché recepty jako z dovolené

Kuřecí stehna na indický způsob (6 porcí)

Ingredience

  • 1-2 lžičky mletého chilli koření
  • 200 ml zakysané smetany
  • 3 cibule
  • 1/2 hrsti čerstvého koriandru
  • 500-600 g cherry rajčátek
  • 3 barevné papriky
  • 800-1000 g kuřecího horního stehna
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 1,5 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička koření garam masala 
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • drcený římský kmín
  • citronová šťáva
  • mletý černý pepř
  • olej
  • vývar

Zdroj: vareni.cz

Postup

  1. Kuřecí horní stehýnka s kůží dobře očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Barevné papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na stejné menší kousky. Omytá rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Zázvor a česnek nasekáme najemno. Čerstvý koriandr nasekáme.
  2. Na oleji zprudka opečeme stehna z obou stran dozlatova. Pečeme nejdříve kůží dolů a poté je otočíme. Opečená stehna přendáme na talíř a na výpeku orestujeme cibuli s česnekem a zázvorem, které za stálého míchání necháme zesklovatět. Pak směs ochutíme veškerým kořením (sladkou mletou paprikou, mletým chilli, kořením garam masala, mletou kurkumou, špetkou římského kmínu) a vše krátce opečeme.
  3. Jakmile se koření rozvoní, vmícháme nakrájená rajčata a krátce je podusíme.
  4. Poté vmícháme nakrájené papriky a vložíme opečená stehna. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna podusíme doměkka.
  5. Měkká kuřecí stehna vyjmeme, omáčku dochutíme čerstvým koriandrem, zjemníme zakysanou smetanou a zakapeme citronovou šťávou.
  6. Kuřecí stehýnka na indický způsob rozdělíme na porce a podáváme s rýží nebo těstovinami.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama