reklama

Gurmánské cestování: Jednoduché recepty jako z dovolené

Mexické chilli con carne s hořkou čokoládou

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa v bio kvalitě 
  • 1 ks bio cibule
  • 1 ks bio mrkve
  • 2 stroužky bio česneku
  • 600 g uvařených a loupaných bio rajčat
  • 4 lžíce bio rajčatového protlaku
  • 200 ml vývaru v bio kvalitě
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 kostička bio čokolády
  • 1 chilli paprička
  • 3 lžíce bio rostlinného oleje
  • 2 čajové lžičky bio třtinového cukru
  • 1 lžička pepře a římského kmínu v bio kvalitě
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Česnek, chilli i cibuli najemno nakrájejte. Dále očistěte a nastrouhejte mrkev.
  2. Na oleji si nejprve orestujte cibuli a mrkev, posléze přidejte česnek, pepř a kmín. Po chvíli do směsi vložte rajčatový protlak, který důkladně promíchejte s kořením a zeleninou. Následuje maso, osolené a opepřené, které pomocí vařečky od sebe mírně oddělte. Nechejte maso zatáhnout. Poté přidejte rajčata, chilli a případně vývar. Dochuťte a vařte asi jednu hodinu.
  3. Zhruba deset minut před koncem přidejte fazole, čokoládu a cukr. Na závěr zakápněte citronovou šťávou. Podávejte s rýží nebo s čerstvým pečivem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama