reklama

Co uvaříte o víkendu? Začala sezona chřestu, dejte si ho se sušenou šunkou a vajíčky

Chřestové těstoviny

Co budete potřebovat:

  • 300 g zeleného očištěného chřestu
  • 60 ml olivového oleje + na potření
  • sůl a mletý pepř
  • 1 svazek hladkolisté petrželky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 10 sardelových řezů
  • 40 g najemno strouhaného parmazánu

+ k podávání

  • 1 lžíce strouhané kůry z citronu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 400 g špaget
  • řeřicha a hrachové výhonky na ozdobu

Postup

  1. Rozpalte pánev. Chřest potřete olejem, osolte a opepřete. Opékejte ho 8-10 minut z obou stran.
  2. Nechte ho trochu vychladnout a pak ho pokrájejte. Spolu s ním přidejte do mixéru olej, petrželku (nechte si pár malých lístků na ozdobu), česnek, sardelky, parmazán, citronovou kůru a šťávu, osolte a opepřete a několika pulzy nahrubo rozmixujte.
  3. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a stranou si nechte asi 250 ml vody, ve které se vařily.
  4. Těstoviny vraťte do hrnce, promíchejte je s připraveným pestem a podle potřeby zvlhčete odloženou vodou.
  5. Rozdělte na talíře, ozdobte lístky petrželky, posypte parmazánem, ozdobte řeřichou a hrachovými výhonky a podávejte.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama