reklama

Co se všemi zralými rajčaty? Udělejte z nich pesto či kečup podle babiččina receptu

Kečup jako od babičky

Ingredience

  • 1 kg bio rajčat 
  • 1 ks bio cibule
  • 100 g bio třtinového cukru
  • 60 ml bio jablečného octu
  • asi 100 ml vody
  • 2 ks bio bobkového listu 
  • špetka bio mleté skořice
  • špetka bio nového koření
  • špetka bio muškátového oříšku
  • lžička bio mleté papriky
  • 3 kuličky bio pepře

Postup

  1. Rajčata a cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky, které vložíme do hrnce s vodou, octem a cukrem. Koření doporučujeme zabalit do pytlíku, aby se vám lépe vytahovalo. Postačí kus látky, který ovážete nití.
  2. Za občasného míchání vařte asi 45 minut, dokud se směs nerozvaří.
  3. Poté koření vyjmeme a pomocí tyčového mixéru směs rozmixujeme.
  4. Následně přes síto směs propasírujeme a rozdělíme do čistých a vyvařených skleniček.
  5. Sterilujeme asi 15-20 minut při teplotě 90 stupňů. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama