reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Co se všemi zralými rajčaty? Udělejte z nich pesto či kečup podle babiččina receptu
3
/3
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: iStock
Výtečná sušená rajčata
Ingredience
1 kg bio rajčat
8 stroužků bio česneku
hrst sušené bio bazalky
bio extra panenský olivový olej
špetka bio chilli papričky dle chuti
sůl
Postup
Nejprve si připravíme plech, na který rozložíme pečící papír. Poté si očistíme rajčata a napůl je rozřízneme.
Osolíme a přidáme sušenou bazalku.
Pečeme asi jednu hodinu při teplotě 180 stupňů, poté snížíme teplotu na 120 a necháme je v troubě 30 minut.
Následně ještě ubereme a při 100 stupních pečeme ještě 45 minut. Takto usušená a vychladlá rajčata dáme do připravených, vyvařených skleniček.
Přidáme česnek a zakápneme olivovým olejem tak, aby se celá ponořila.
reklama
Další zajímavé články
Není účinnějšího zabijáka stresu. Těchto 12 dokumentů o přírodě jako balzám na nervy
"Nové já", nový účes Moniky Babišové. I další známé ženy shodily dlouhé vlasy. Proč?
Nekonečné vlečky, "chytré horákyně" a tisíce hodin ruční práce. To je Met Gala 2024
reklama
reklama
reklama
reklama