reklama

Co se všemi zralými rajčaty? Udělejte z nich pesto či kečup podle babiččina receptu

Výtečná sušená rajčata 

Ingredience

  • 1 kg bio rajčat
  • 8 stroužků bio česneku
  • hrst sušené bio bazalky
  • bio extra panenský olivový olej
  • špetka bio chilli papričky dle chuti 
  • sůl 

Postup

  1. Nejprve si připravíme plech, na který rozložíme pečící papír. Poté si očistíme rajčata a napůl je rozřízneme.
  2. Osolíme a přidáme sušenou bazalku.
  3. Pečeme asi jednu hodinu při teplotě 180 stupňů, poté snížíme teplotu na 120 a necháme je v troubě 30 minut.
  4. Následně ještě ubereme a při 100 stupních pečeme ještě 45 minut. Takto usušená a vychladlá rajčata dáme do připravených, vyvařených skleniček.
  5. Přidáme česnek a zakápneme olivovým olejem tak, aby se celá ponořila. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama